Výstava současného čínského umění

Art and Peace – Umění a mír

Výstava současného čínského umění na téma „Putování po Hedvábné stezce“

Kongresové centrum Praha 26.9. – 9.10.2018

Art and Peace je čínskou uměleckou výpravou do světa s výstavou, kterou vytvořila Asociace čínských umělců (CAA). Jde o unikátní výběr obrazů moderního čínského výtvarného umění. Veřejnosti se představí celkem 40 obrazů a skulptur.

DSCF2305mTéma výstavy „Po Hedvábné stezce“ zahrnuje kresby zachycující život místních obyvatel, architekturu a symboly zemí, jimiž tato proslulá obchodní cesta z Číny do Evropy historicky procházela a nyní nově vede řadou dalších, včetně České republiky. Výstava putuje po celém světě. V letošním roce byla tato díla k vidění v Řecku, na Maltě a ve španělské Barceloně, odkud doputovala na 2 týdny také k nám do Prahy. Pro návštěvníky budou jistě zajímavostí zejména obrazy zachycující známé pražské a evropské pamětihodnosti očima současných čínských malířů. Díla jsou vypracována moderní formou i s použitím tradiční tušové techniky. Vysoce ceněné jsou zejména obrazy doplněné malbou pravým zlatem. Této cti se dostalo obrazu s motivem Českého Krumlova, který je nejen pro čínské umělce jedním z nejvíce obdivovaných měst na světě.

 

Výstava „Art and Peace“ je součástí mezinárodního projektu One Belt One Road.

Otevírací doba: denně 10:00 – 17:00

Vstupné: dospělí 120,- Kč/důchodci 60,- Kč/zdarma: děti, školy, studenti, ZTP, ZTP/P Bezbariérový přístup Vstup do galerie – přízemí Kongresového centra Praha 4, metro C, zastávka Vyšehrad.

DSCF2287m   7-06