2. Mezinárodní dětský a studentský umělecký festival, Praha 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA

2. Mezinárodní dětský a studentský umělecký festival, Praha 2018 Výstava kreseb a obrazů 20.7. – 23.7. 2018 Kongresové centrum Praha

V těchto dnech vrcholí přípravy mezinárodní výstavy dětských kreseb a obrazů pořádané v rámci akce 2. Mezinárodní dětský a studentský umělecký festival, Praha 2018.

Kongresové centrum Praha se od 20. července na několik dnů promění v malou galerii umění.

Veřejnosti představí svá díla výtvarně nadané děti a studenti z uměleckých škol ze šesti zemí – České republiky, Slovenska, Ruska, Izraele, Polska a Číny.

A právě nevšední čínská dětská tvorba bude na výstavě hojně zastoupena. Vyzrálé práce svých žáků zde např. prezentují Střední uměleckoprůmyslová škola Praha 3, nebo Základní umělecká škola Jižní Město.

Návštěvníci si tak budou moci od pátku 20.7. do pondělí 23.7. prohlédnout přes 300 prací mladých tvůrců ve věkových kategoriích od 10 do 18 let.

Čínští a další zahraniční účastníci se v rámci tohoto festivalu budou seznamovat s evropským uměním. Navštíví obrazárny Národní galerie na Hradčanech, samozřejmě si prohlédnou pražské pamětihodnosti, nebo také unikátní Maroldovo panorama na Výstavišti v Holešovicích, vyzkoušejí si malbu tzv. v plenéru na historickém Vyšehradě.

V rámci svého pobytu v ČR děti navštíví obec Lidice a Pomník dětským obětem války a shlédnou největší tradiční 46. Mezinárodní výtvarnou výstavu Lidice.

V průběhu festivalové výstavy obrázků v Kongresovém centru Praha si nejen všichni mladí malíři z Evropy a Asie, ale také návštěvníci, mohou sami vyzkoušet kresbu kaligrafických znaků a tradiční čínskou tušovou malbu pod vedením čínských umělců. Všichni tak postupně společně vytvoří až 20 metrů dlouhý obraz.

Festival pořádá Česko-čínská společnost, Folklorní sdružení ČR, Česko-čínská asociace pro kulturní výměnu a Evropská unie umění. Tato kulturní akce se koná v rámci mezinárodního projektu Nová Hedvábná stezka (New Silk Road).

Výstava v Kongresovém centru Praha (metro C,Vyšehrad) je otevřena od pátku 20.7.až do neděle vždy od 10.00 do 17:00, v pondělí 23.7. jen do 15:00. Vstupné je zdarma.

(MAV)

Logo :

Fotogalerie z připravované výstavy :

1. Podívejte se na svět, Gao Xing, chlapec 13 let

2. Panda, Yuan Hao, chlapec 15 let

3. Julie Kyryljuk, tempera na lepence, Hvar, 17 let SUPŠ

4. Tereza Vávrová, olejomalba na plátně, Pohyb, 18 let, SUPŠ